Les Journées des Plantes octobre 2019

Workshop zuurdesembrood bakken in houtoven door Bram De Cock op vrijdag 11 oktober

Na het succes van de workshop zuurdesem tijdens de vorige editie van de Tuindagen, bieden we opnieuw een workshop zuurdesem aan. Wie de unieke combinatie van zuurdesembrood, gebakken in een houtgestookte oven wil beleven, mag deze workshop in geen geval missen.

Zuurdesemspecialist Bram De Cock leidt je binnen in de magische wereld van een goeie zuurdesem en een perfecte rijs. Hij toont je hoe je een brood moet opbollen en bakken in een houtgestookte oven. Bovendien leer je meteen hoe een traditionele houtoven op een correcte manier wordt warm gestookt.

Aan het eind van de workshop ga je naar huis met een fantastisch geurend zuurdesembrood! Wie graag wat zuurdesem mee naar huis neemt, brengt een bokaaltje mee.

Praktisch:

  • De workshop vindt plaats op vrijdag 11 oktober van 12 tot 17u aan de bakoven op de stand van Reizend Bakhuis, stand nr. 420
  • Het aantal deelnemers is beperkt tot 15; deelnemers zijn 15 min. voor de start van de workshop aanwezig
  • Deelname aan de workshop kost € 25
  • Elke deelnemer neemt een heerlijk geurend brood mee naar huis en kan ook wat zuurdesem meenemen (bokaaltje zelf meebrengen)
  • Bij minder dan 6 deelnemers gaat de workshop niet door en wordt het eventuele inschrijvingsgeld terugbetaald

 

Lekkers uit de houtoven op zaterdag 12 en zondag 13 oktober

Zoals op de vorige edities van de Tuindagen, komt ook ditmaal de Afdeling Brood en Banket van de Hotelschool Gent lekkernijen toveren uit de houtgestookte oven in het park.

De ervaren bakkers van de Hotelschool Gent zorgen op elke editie van de Tuindagen voor iets verrassends en met “Gent en zijn streekproducten” als thema van de komende Tuindagen wordt dit echt veelbelovend.

Kom langs op de stand van Reizend Bakhuis (nr. 420) en laat al je zintuigen genieten van het heerlijks dat een traditionele houtoven te bieden heeft.

Praktisch:

  • Er wordt doorlopend gebakken op zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober van 12 tot 17u aan de bakoven op de stand van Reizend Bakhuis, stand nr. 420