De Tuindagen mei 2016

De Wiltfang is een bedrijf dat functionele en mooie tuinproducten verkoopt. In de eerste plaats via deze website en een catalogus, maar ook via onze showroom en bijzondere buitenbeurzen.
Het assortiment bestaat uit alle mogelijke handgereedschappen voor de tuin.

Sinds jaar en dag Hydrangea specialist op de betere tuin- en plantenbeurzen in Duitsland en België. Hiernaast ook actief als hovenier hoofdzakelijk in het groene segment in de tuinen.

Het paradijs der kruidenplanten voor de kokstuin, siertuin en herboristen tuin.

Advies en specialisatie voor de ecologische tuin, kruidentuin, moestuin en eetbare tuin. Van eigen biotoop tot exotische vakantietuinen; mediterraan, Japans, Mexicaans, Thaise, kustkruiden, zeegroenten, doorlevende moestuin, historische met vergeten groenten en oergroenten, exotische groenten.

Wereldse kooklessen en kruiden workshops, lezingen en kookdemonstraties voor tuin en keuken.

Mooie planten zonder moeite.

Breed gamma aan producten voor de tuinliefhebber: potgronden en bodemverbeteraars, gazonmeststoffen en -zaden, vloeibare en gekorrelde tuinmeststoffen, plantenbeschermingsproducten en ongediertebestrijders.

Verkoop van heerlijke fruitsappen en walnotenolie.

De MOBIELE FRUITPERS ZEVERGEM is ontstaan uit de kwekerij van Lerouge Frédéric die opgericht werd in 1993 met het cultiveren van snijgroen waaronder bessen en vruchten. Daaruit groeide het idee van de mobiele fruitpers- appelpers om alle gekweekte bessen en vruchten een optimale bestemming te geven.

Barnhaven Primroses werd in 1936 in Oregon, Verenigde Staten, gesticht en is nu in Bretagne, Frankrijk, gevestigd. Het heeft een geschiedenis die zich uitstrekt over twee continenten, drie landen en acht decennia. De vijf verschillende eigenaren hebben allemaal een gemeenschappelijke passie voor de primula gedeeld en hebben enorm bijgedragen aan de ontwikkeling van veel van de moderne hybriden die nu op de markt zijn.

EEN “DE PYPERE” KOOP JE VOOR HET LEVEN!

Wil jij ook je groenten eten, vers uit de tuin zonder behandeling met chemische sproeistoffen? Wil jij je tomaten en komkommers uit de serre plukken zonder last te hebben van schadelijke insecten? Wil jij genieten van je fruit, biologisch gekweekt en super van smaak?

Wil jij ook je kinderen met een gerust hart op het gras laten spelen? Zie jij graag mezen, hommels, zweefvliegen en lieveheersbeestjes je siertuin bevolken?

LoOlive verkoopt en verhuurt zuiders groen zoals olijfbomen, vijgenbomen, palmbomen, winterharde exotische fruitbomen, enz… LoOlive is gevestigd te Lochristi. Er is steeds een ruime voorraad aan bomen en planten ter beschikking. Uiteraard is het mogelijk om deze –na afspraak- te komen bekijken. Wij ontvangen jou met plezier en geven graag een woordje uitleg. Door onze uitstekende productkennis proberen wij voor jou de juiste mediterrane bomen of planten uit te zoeken, aangepast aan jouw wensen.

In de Jabekestraat in Wetteren bevindt zich de ± één hectare grote tuin van de familie Van Durme, met de toepasselijke naam 'De Wetterse Watertuin'

Grote en kleine waterpartijen zorgen ervoor dat allerlei amfibieën hier een aparte leefwereld hebben. De rustige ligging aan de zuidkant van een bos, de talrijke zithoekjes en de leuke tuinideeën nodigen uit om er tot rust te komen.