De Tuindagen oktober 2016

Antiek, brocante en schilderijen.

…waar kunst en natuur elkaar ontmoeten…

Raph Janssen werkt met natuurlijke materialen, vooral kristallen, mineralen en fossielen die hij vaak combineert met eigen sculpturen en geoxideerd ijzer.

De sculpturen zijn vaak doorkijkend, lichtdoorlatend en afhankelijk van licht verrassend waarneembaar.

De persoonlijke identiteit van de natuur naar buiten brengen, via de handen van de kunstenaar.

Bronzen beelden en zonnewijzers.

Ik, Myriam Gryffroy, ben afgestudeerd aan de academie beeldende kunsten, afdeling keramiek.

Letterbeeld realiseert zowel werk in opdracht als eigen creaties in steen, metaal of andere materialen. We noemen onszelf graag schriftbeeldhouwers, omdat we vinden dat letterkappen meer is dan het kappen van de letter in steen. Het is de geest van de tekst die de basis vormt van het ontwerp en tot een uniek afgewerkt stuk leidt. Elke letter is anders, elke tekst is anders, elke steen is anders.

De Vlieger - Select Decoration is een speciaalzaak van antieke en decoratieve potten en kruiken - afkomstig van Marokko, Spanje en Portugal, alsook stukken afkomstig uit Indië en Pakistan. Stuk voor stuk zeldzame pareltjes van oriëntaals raffinement.

Gezellige café en groot terras uitgebaat door de Hondenschool Sirius. Je bent er welkom voor een lekker ontbijt en er is een grote keuze koude en warme dranken. De ideale plek om af te spreken of na te kaarten over de Tuindagen.

Guy Berckmans alias De Groene Klusser kan je op een natuurvriendelijke manier helpen bij al jouw groene klussen.

Onder de specialiteiten van deze ecologisch tuinbeheerder zitten een aantal eeuwenoude technieken zoals vlechtschermen maken, heggen leggen, kruishagen vormen, aanplant en snoei van (klein)fruittuinen met leibomen en fruithagen.

Arbor-radix is een jonge onderneming die steeds op zoek is naar duurzame technieken in de boomverzorging. Het beheer van bomen is geen statisch gegeven, boombeheer moet open staan voor de geldende tijdsgeest en nieuwe inzichten en ontwikkelingen.

Als boomverzorgers staan we volledig achter het systeem van bomen planten met biologisch afbreekbare kluitverankering. Deze methode heeft immers verschillende voordelen.

Toen onze eerste alpacababy werd geboren, werd hij al meteen gedoopt door niemand minder dan MARIJN DEVALCK, die peter werd van onze Balthazar J. mede omdat Marijn peter is van de vzw Autisme Vlaanderen en Mieke van bij de geboorte van deze eerste baby plannen had met autistische jongeren. Alpaca’s zijn namelijk héél sensitief, zij voelen onmiddellijk aan wie bij hen op bezoek komt, en bovendien zijn het ook vrij angstige dieren: je moet ze 100% je vertrouwen geven om met hen te kunnen op stap gaan.