Kwekerij Amara Florea

Botanische awards
Categorie "Speciale Prijs": lente-editie 2015
Categorie "Educatieve Prijs": lente-editie 2016

Delphinium: de koningin onder de vaste planten

Amara Florea is al enkele jaren actief in het veredelen en kweken van Delphinium/Riddersporen. Aangetrokken door de schoonheid waarmee deze bloemen mensen betoveren. Al snel gaat men zich verdiepen in de historie en biologie van deze planten. Inmiddels hebben we een aardig assortiment Delphiniumplanten. Door streng te blijven selecteren proberen we ons assortiment zuiver en op een kwalitatief hoog niveau te houden.

Na een paar jaar kwam de interesse om soorten te kruisen, om gewenste gewaseigenschappen te combineren. Aanvankelijk gericht op Delphinium, die geschikt zijn als snijbloem, later ook op cultivars, die geschikt zijn voor de tuincultuur. Snijbloemen moeten aan hele andere eigenschappen voldoen dan Riddersporen in de tuin. Delphinium als snijbloem moet vooral lengte maken, kleurvast zijn en een goede vaas houdbaarheid bezitten. Tuin cultivars daarentegen kunnen beter wat korter zijn, zodat ze minder snel omwaaien. Inmiddels mogen wij best zeggen dat wij behoorlijk wat kennis hebben over deze planten, en hoe men Delphinium moet verzorgen in de tuin (zie website voor meer informatie over de verzorging van Delphinium).

Onze Riddersporen staan dichter bij de 'oerrassen', en zijn daardoor genetisch veel sterker. Ook vindt de vermeerdering plaats d.m.v. stekken, daardoor blijven de planteigenschappen behouden. Met een klein beetje verzorging en aandacht kan je genieten van de koningin onder de vaste planten!

Standnummer
116
Categorieën
Planten
Specialiteiten
Delphiniums
Geneeskrachtige kruiden