Wijndomein Coberger

In de lente van 2015 ploegde de familie Haekens het vroegere maïsveld achter hun deur om en plantte er tweeduizend wijnranken. Drie jaar later zijn de kleine plantjes groot geworden.

Wijndomein Coberger in Scherpenheuvel moet naast lekkere wijnen en de eerste Belgische olijfolie ook mooie momenten opleveren. Families komen er om te feesten, verenigingen om wijn of olijfolie te degusteren en bessen te plukken, bedrijven om aan teambuilding te doen, te vergaderen of te brainstormen. Want inspiratie komt vaak beter op locatie, en onze wijngaard is gelegen op een toplocatie. Een glooiende heuvel, een gezellige wijnbar met groot terras dat uitzicht biedt op rijpende druiven, jonge olijfboompjes en struiken met lekkere blauwe bessen.

Op het topje van de heuvel kan u een spannende en ontspannende wedstrijd petanque spelen, terwijl een paar meter verder een lekker stukje vlees ligt te braden op de barbecue, of een pizza warm wordt in de pizza oven. Wie wil kan een wandeling maken in de wijngaard en de omliggende velden en bossen, of gewoon naar onze wijnkelder, waar de wijn rijpt in grote vaten.

Boven de kelder bevindt zich onze streekwinkel Heerlijk Hageland, u vindt er het lekkerste uit de streek en kan er zelf geschenkmanden samenstellen, of een door ons geselecteerde kant en klare mand aankopen. De naam van onze wijn refereert naar de architect Wenceslas Cobergher, de architect die de bekende Basiliek van Scherpenheuvel ontwierp. De barokke koepelkerk uit 1627 ligt op een steenworp van ons domein, in het hartje van het gezellige Scherpenheuvel. Er zijn voorlopig 4 verschillende Coberger wijnen aangeboden worden: witte Auxerrois én Chardonnay, rode Pinot Noir en een beperkt aantal Rosé flessen.

Naast onze eigen wijn, bieden we u ook een zelfgemaakte Gin ‘DROOOG’ aan op basis van Hagelandse appeltjes én een ambachtelijk biertje, het Mariake, een fris en fruitig op basis van appelkers.
Wijndomein Coberger is een project van Luc Haekens en Ann Genoe.

Standnummer
703 (Zone 7)
Categorieën
Food
Culinaire specialiteiten
Specialiteiten
Wijngaard + streekproducten van het Hageland
Gin DROOOG
Contact

Wijndomein Coberger
Luc Haekens Ann Genoe
Vossekotstraat 50
3271 Scherpenheuvel-Zichem
België