PlantenTuin Esveld

Botanische awards
Categorie "Struiken en bomen": herfsteditie 2013, lente-editie 2016, lente-editie 2017
Categorie "Coniferen": lente-editie 2018
Prijs "Harry Van Trier": herfsteditie 2017, herfsteditie 2018, lente-editie 2019

PlantenTuin Esveld is een Boskoopse kwekerij gebed in een lange traditie. De kwekerij bestaat, zoals veel bedrijven in Boskoop, uit een aantal kavels omringd door water. De kavels zijn door middel van nostalgische bruggetjes met elkaar verbonden. De totale oppervlakte is 5 hectare, waarvan 1 hectare water.

Gestart in 1865 staat nu de vijfde generatie kwekers in dit familiebedrijf aan het roer. In die ruim anderhalve eeuw heeft de kwekerij zich ontwikkeld tot de specialist op het gebied van tuinplanten in Nederland met een verscheidenheid van ruim 13.000 verschillende soorten en cultivars. Hoewel de kwekerij zich met name richt op het kweken van bomen en struiken, kan je hier alle mogelijke tuinplanten vinden, ook vaste planten, grassen en varens.

De kwekerij is zeven dagen per week te bezoeken en de collectietuin maakt jouw bezoek extra de moeite waard. Op de kwekerij is een koffie- en theehuis gevestigd waar je ook kunt lunchen. Onze plantenwebwinkel is meertalig ingericht en wij verzenden planten over de hele wereld.

Standnummer
818 (Zone 8)
Categorie├źn
Planten
Specialiteiten
Acer - Esdoorn
Camellia sasanqua - herfstbloeiende Camellia
Hydrangea - Hortensia
Contact

PlantenTuin Esveld
Cor Van Gelderen
Rijneveld 72
2771 XS Boskoop
Nederland